Okategoriserade

Den fjärde universella naturlagen

Den fjärde universella naturlagen vi ska gå igenom är att det finns en begränsad mängd mönster som är ständigt återkommande i allting.

Jag minns när Moder Jord först sa till mig att jag skulle gå ut i skogen och leta mönster. Jag förstod inte då vad det var för mönster hon menade. Efter hand, med lite hjälp från henne, kom dock förståelsen. Om en sak är på ett visst sätt så kan du vara ganska säker på att det finns på andra ställen också. Ta vår matsmältning till exempel. För att våra tarmar ska fungera så finns myriader med bakterier och mikroorganismer. Utan dem fungerar inte systemet och allvarliga konsekvenser kan uppstå. Därför är det viktigt att vi är försiktiga med att ta antibiotika eftersom det tar död på alla bakterier, även de som vi behöver.

Våra jordar fungerar på samma vis som våra tarmar. Det är i jorden allt bryts ner som blir till näring för växterna som växer där. Utan dessa småkryp (maskar, tvestjärtar, gråsuggor, tusenfotingar, etc), bakterier och mikroorganismer så blir jorden ofruktbar och få växter kan växa och trivas där, om ens några. När vi behandlar jordarna illa med gifter som sprids för att få bort skadeinsekter och svampar så skadar vi livet i jorden samtidigt.

Allt rör sig i olika cykler men med olika tidsintervall. Vi har våra cykler, naturen har sina, olika djur och fåglar har sina. Ett träd har sina årsringar. Gräver man djupa hål i marken kan man se historiska ringar i marken efter olika tidsepokrar. Allt som existerar har en motsats vilket också är ett återkommande mönster. När ett foster skapas och de första cellerna bildas är det alltid två celler. Samma sak när en planta gror, de första bladen som kommer är alltid två. Den mänskliga hjärnan har två halvor, etc.

En tanke jag har haft är att eftersom allt som finns har en motsats så borde det alltid finnas ett botemedel till alla sjukdomar. Motsatsen till det som gör oss sjuka borde vara det som gör oss friska. Jag tänker också att forskare borde ha väldigt stor nytta av den här naturlagen. När man letar efter olika möjligheter så borde det vara lättare att leta och förstå om man har denna lag i tanken. När vi har lärt oss vilka mönster som existerar har vi bara dessa att förhålla oss till. Det kan göra allting mycket enklare.

Vi kan alla lära oss mycket från att hålla uppsikt efter mönster som går igen. Det kan hjälpa oss i vardagen att förstå oss själva men även andra. Mönster som går igen i hur saker och ting fungerar, fysiskt, mentalt och eteriskt i allt som existerar på jorden. Själv har jag detta i bakhuvudet hela tiden. Det hjälper mig att förstå saker och ting. Det kan säkert hjälpa dig också.