Okategoriserade

Bröllop

Att få stå brud var något jag knappt trodde skulle bli sant. När jag träffade Stephan för 12 år sedan berättade jag tydligen för honom att jag inte trodde att jag skulle få gifta mig. Tre år senare friade han till mig. Av olika orsaker blev det dock aldrig något bröllop då och åren gick. Återigen trodde jag att det inte skulle ske. Det är ingenting jag har sörjt utan bara tänkt att det finns en orsak till det med. Den 6 juli i år blev det dock verklighet och vilket bröllop det blev.

Vi gifte oss i Mollösunds kyrka och hade bröllopsfirande på Wärdshuset i Mollösund. Vi hade alla våra nära och kära hos oss som hjälpte oss att skapa en oförglömlig dag. Även personal på plats har bidragit på alla bästa tänkbara sätt.

En vecka innan själva bröllopet började jag må dåligt. De första dagarna trodde jag det var tillfälligt men när det inte ville släppa funderade jag återigen på: Är det möjligt att jag inte ska få stå brud. Några dagar innan dess skrev jag ett inlägg om att vi ska undvika att planera för mycket. Att i planerandet tappar vi kontakten med verkligheten här och nu. Det är också i planerandet de stora besvikelserna föds. Att gifta sig indbegriper stora planeringar. Det är nästan omöjligt att undvika. Jag funderade dock på, jag undrar hur det hade varit om jag inte hade planerat mitt bröllop om vi bara hade sagt till våra vänner och vår familj “I morgon ska vi gifta oss. Ni får gärna komma om ni kan.” Jag undrar hur det hade blivit? Då hade jag fått plocka de blommor som fanns just den dagen, bjudit på maten som jag kunde få tag på och de vänner och familj som kunnat komma helt oplanerat. Det hade säkert också blivit en oförglömlig fest.

Bröllopet jag nu fick blev det bästa tänkbara. Men tankarna vandrar ändå och sattes igång på grund av att jag dagarna innan inte mådde bra. Att inte planera för mycket i framtiden kommer vara mitt motto. Ta dagen som den kommer och lev här och nu.

Njut av sommaren!