Okategoriserade

Följ ditt hjärta

Vad menas med att följa sitt hjärta? 

Det finns en mängd olika val att göra genom livet. Både stora och små. Hur vi väljer beror på fostran, kultur, religion och åsikter. Allt som finns utanför oss själva.  Om vi utgår ifrån att vi alla är unika individer hur kan då någon annan veta vad som är bäst för mig?

Endast jag kan veta vad som är bäst för mig men då behöver jag veta vem jag är. För att veta vem jag är i grund och botten behöver jag få kontakt med mitt innersta, min själ. Den del av mig som lever vidare när min fysiska kropp dör. Här finner jag alla svar som jag behöver. Här finner jag min styrka. Därför är det viktigt att lyssna inåt och följa sitt hjärta.

Hur gör du då för att lyssna inåt? 

Det finns nog väldigt många metoder men vad som är viktigt är att finna lugn och ro. Man kan göra det under meditation men det är inte alla som klarar av att meditera. Livet har gett oss en plats där jag tror att alla finner ett lugn och det är naturen. Den har hjälpt mig många gånger när det har varit hektiskt och snurrigt i mitt liv. Dit kan jag alltid gå och känna hur lugnet sprider sig i kroppen. Det spelar ingen roll om det är i skogen eller vid havet. Alla platser funkar i naturen. Sedan har vi nog alla preferenser.

Om du följer ditt hjärta istället för att lyssna på andra runt omkring dig kommer du upptäcka att dina val blir bättre för dig. Står du och tvekar mellan två val sätt dig i lugn och ro och visualisera hur det kommer kännas vid de olika situationerna. Ta fasta på den känslan som känns mest rätt, mest genuin för dig.

Gör som jag och följ ditt hjärtas val.