Okategoriserade

Att skapa

Skapandet har många olika uttrycksformer men alla har det gemensamt att det ger en oerhörd tillfredsställelse. Visst känns det som att man misslyckas ibland men hade vi inte gjort det hade vi aldrig utvecklats och kommit framåt. Kan du lägga till egenyttan till ditt skapande tar du det ännu lite högre. Att skapa för sitt eget välmående ger en oerhörd stimulans.

Skapandet kan vara ett smycke som ger dig glädje, sy kläder eller något vackert till ditt hem, forma, måla, bygga eller som jag gjorde häromdagen en kroppskräm på ekologiska välgörande oljor och bivax med en doft av citrongräs. Att förena nytta med nöje och välbehag. Det kan inte bli bättre än så.

Bivaxet kommer från min egen lilla bigård. Glädjen och tacksamheten över ett gemensamt arbete. De bor hos mig och jag förser dem med kupor, blommor och träd i trädgården, ser efter dem och hjälper dem med det jag kan. De i sin tur bidrar med lite honung när produktionen tillåter samt vax till bland annat krämer som i det här fallet.

Att leva i symbios med varandra, bidra till varandras fortlevnad och välstånd,  det är livets melodi. I vår framtid behöver vi bli bättre på att se nyttan och glädjen av varandra. Att samarbeta och visa sin tacksamhet.