Okategoriserade

Tacksamhet

Att känna tacksamhet och öva på det öppnar upp för kärleken.

Bland Inkaindianerna är tacksamhet en del av kulturen. Det är inget de måste tänka på eller öva på, de praktiserar det hela tiden, det är en del av dem själva. Så borde det vara för oss alla men vi kan alla lära oss det. Genom att du skänker tacksamhet så öppnar det upp för kärleken. När du skänker din uppmärksamhet mot en specifik person, sak eller händelse och tackar för att hen, den, det finns i ditt liv och gör det uppriktigt öppnar du upp ditt hjärta för kärleken. Den bara finns där. Om du inte förstår vad jag menar så prova.

“Tack min älskade man för att du har kommit in i mitt liv och förgyller min vardag, står vid min sida och stöttar mig när jag ber om det, ger mig kärleksfulla blickar när vi sitter tillsammans i soffan eller väcker mig på morgonen med en puss.”

Den tacksamheten bor i hjärtat och skickar ut så mycket kärlek. Om du kan få in den tacksamheten i ditt liv så förgyller det din vardag och öppnar upp för ännu mer kärlek. Ge även dig själv samma tacksamhet. Tacka din ben som bär dig dit du vill gå, din hjärna som hjälper dig att klura ut problem som dyker upp, dina ögon som låter dig se dagens ljus. Ta in tacksamheten i ditt liv så ofta du kan, så snart det dyker upp i ditt huvud. Det finns alltid något att vara tacksam för.

När vi har kommit till det stadiet att vi per automatik skänker en tacksamhetens tanke till allt vi har, allt vi gör och alla människor vi möter så kommer kärleken finnas i ditt liv var dag. När vi älskar oss själva och livet så ser vi på de problem som dyker upp på ett annat vis. De blir inte längre så jobbiga och blir de per automatik mer hanterbara. Kärleken och tacksamheten i sig sprider ringar på vattnet i ditt liv och i din omgivning. Ju mer du skänker desto mer får du.