Okategoriserade

Förlåtelse

Det låter väldigt fint att säga förlåt, att säga att man kan förlåta och gå vidare. Men jag vet att det är många som har svårt att verkligen greppa det hela och kunna förlåta. Har man blivit utsatt för hemskheter, mobbad, slagen eller utnyttjad på olika sätt så är det inte alltid lätt att släppa taget.

I den kristna läran får man lära sig att det är viktigt att förlåta men det är inte bara där man säger det. Det finns många läror som påpekar samma sak. Det jag saknar är en förklaring till varför det är så viktigt och nu mer än någonsin.

Har du varit med om något som känns svårt att förlåta eller en person som utsatt dig för något som du har svårt att förlåta så sitter du fast vid denna händelse eller person energimässigt sätt. Jag ska försöka förklara.

För att du lättare ska förstå vill jag visualisera en bild över själens utveckling under sina liv. Tänk dig en pyramid. Den har fyra sidor med trappsteg upp mot en topp där basen är bred. I början av din själsliga utveckling befinner du dig i basen av pyramiden för att klättra upp mot toppen. Det gör du genom att du får insikter under livets gång som ger dig förståelse för livet självt. Varför saker och ting är som de är och hur det påverkar dig och andra under livet. Ibland vandrar vi ensamma, ibland tillsammans med en eller flera andra som befinner sig på samma trappsteg och på samma sida av pyramiden. Ibland går vi sidledes, ibland uppåt och ibland nedåt. Vår strävan är dock alltid att komma uppåt. Ibland byter vi sida på pyramiden men ofta är vi långa stunder på samma sida. Ibland händer något som gör att vi trillar ner flera trappsteg på en gång och vi får mödosamt klättra tillbaka upp igen. Eftersom vi redan har varit där tidigare kommer vi känna igen oss och då går det vanligtvis fortare än första gången man var där. När något händer som du har svårt att släppa taget om binder det dig till den händelsen eller personen. Dina energier hålls då kvar på den platsen eller vid den personen/själen. Genom att förlåta släpper du taget kring händelsen och/eller personen och kan på så vis klättra vidare uppåt igen.

Genom att förlåta blir du fri. Fri från de bojor som håller dig kvar vid en händelse som du egentligen inte vill vara kvar vid. Något som hade en negativ betydelse för dig i ditt liv. När du förlåter betyder det inte att du behöver umgås med de människorna igen. Det betyder att du släpper taget om dem så att du kan leva ditt liv igen. Dina tankar kanske inte kretsar kring händelsen hela tiden men de ligger och pyr under ytan hela tiden fram till att du förlåter och släpper taget. Förlåtelsen gör du för din egen skull inte för någon annan. Det hela handlar om dig och bara om dig.

Att det är viktigare nu än någonsin beror på den uppstigning som nu pågår för fullt. Uppstigning till en högre dimension där energierna vibrerar på en högre frekvens. Så länge du är kvar/fast vid de tidigare oförrätter som skett mot dig kommer du inte kunna lyfta dina energier. Du blir alltså fast där du är i din utveckling på det trappsteget där du befinner dig. För varje gång du försöker komma vidare så känner du att något håller dig kvar.

Vi är många som befinner oss i ett kollektivt arbete där vi måste bearbeta och förlåta på ett kollektivt plan sådant som vi hela mänskligheten bär på tillsammans. Händelser ur vårt gemensamma förflutna som kommer upp till ytan nu. Där handlar det om förlåtelse på det kollektiva planet för att vi ska kunna höja våra frekvenser. Vi är ljusarbetare som arbetar för allas vår skull. Även du blir det när du är redo.

Så lyft dig själv genom att förlåta. I förlåtelsen finns så mycket läkning.