Resor

Inför retreaten i Kapstaden

I torsdags landade vi i Kapstaden efter en lång resa, trötta men glada över att vara framme. Vi tog en uber till lägenheten vi har hyrt under de första dagarna innan de andra kommer ner. Tanken är att vi ska få tid att lära känna platsen inför retreaten.

Koll på läget inför retreaten

Redan innan vi åkte ner förberedde vi så mycket som möjligt. Nu ville vi mest bara få koll på läget på plats. Vi har dock haft många tillfällen att njuta av den här härliga platsen.

Inför retreaten
I den över 30-gradiga värmen är det svalkande med en inhemsk öl.

Koll på platsen

Vi har spenderat mycket tid på att lära oss platsen där vi kommer bo och verka. Platsen heter Hout Bay och ligger en bit utanför Kapstaden ut mot Atlanten. Det är en mindre ort med fantastiska vyer runt om.

Inför retreaten
Här har vi stannat längs vägen ut mot Chapmans peak för att få en bild över viken som leder in till Hout Bay.

Besökt huset inför retreaten

Idag var vi på ett kortare besök i huset där vi ska bo och fick träffat vår värdinna. Det är ett stort rustikt hus med mycket charm. När jag ändå var på plats ville jag passa på att ta kontakt med naturandar som kunde finnas på plats. Till min stora förvåning dök det upp en orm som presenterar sig som platsens väktare. Eftersom jag är van vid att naturväsen liknar sagoväsen så trodde jag att ormen var ett misstag från min sida. Men det gjorde hon snabbt klart för mig att här nere är de flesta naturväsen olika djur.

Är ni lika spända på hur det här kommer fortsätta som jag är det bara att hålla koll efter nästa inlägg som kommer inom kort.

Before the retreat in Cape Town

Last Thursday we landed in Cape Town after a long journey, tired but happy to be here. We took an uber to the apartment we have rented for the first few days before the others come down. The idea is that we will have time to get to know the place before the retreat.

Check the situation before the retreat

Even before we went down, we prepared as much as possible. Now we mostly just wanted to get an overview of the situation on site. However, we have had many opportunities to enjoy this lovely place.

Check the place

We have spent a lot of time learning about the place where we will live and work. The place is called Hout Bay and is located a little outside Cape Town towards the Atlantic. It is a smaller town with fantastic views all around.

Visiting the house before the retreat

Today we had a short visit to the house where we will live and got to meet our hostess. It is a large rustic house with a lot of charm. When I was still there, I wanted to take the opportunity to make contact with nature spirits who might be there. Much to my surprise, a snake appeared, introducing itself as the guardian of the place. Since I’m used to nature being similar to fairy tale being, I thought the snake was a mistake on my part. But she quickly made it clear to me that down here most nature spirits are different animals.

If you are as excited about how this will continue as I am, just keep an eye out for the next post, which will come shortly.