Förändra ditt liv

Den feminina urkraften

Alltsedan jag fick klart för mig att Moder Jord är min andliga guide och lärare har jag fått lära mig vad den feminina urkraften innebär. Den feminina kraften, eller energin, upplever jag som mycket kärleksfull, ödmjuk, omvårdande och förlåtande. Attribut som känns väldigt snälla men inte desto mindre upplever jag en enorm urkraft i den. Något jag snabbt fick klart för mig var att även om hon guidar mig med mycket kärlek så finns det en stor kraft och bestämdhet i det hon förmedlar. Det händer att jag känner mig väldigt liten ibland.

Den feminina urkraften – en skaparkraft

Denna urkraft har sitt centrum i vårt andra chakra, navelchakrat (sexualchakrat), som har en stark koppling till vår livmoder. Den här energin står för skapande och den kraften det innebär, skapande av liv, vår kreativitet och fantasin. Även vår sexualitet kommer ur den här kraften. Sexlust kan omvandlas till skapande istället något jag själv har provat. När vi fokuserar den här kraften på rätt sätt kan vi bildligt talat förflytta berg.

Jag vet att det är många som kopplar Moder Jord till det första chakrat, medan jag lärt mig att vattnets ande är kopplat till det första chakrat. Vilket också är en feminin urkraft. Att jag har lärt mig annorlunda innebär inte att jag har rätt och andra fel. Det är bara annorlunda.

Vårt liv på jorden

Orsaken till att vi lever här på jorden över huvud taget är för att vi ska skapa. Skapa i naturen, skapa våra liv, skapa nya liv, hitta på nya innovationer för vår personliga och vår gemensamma utveckling. I skapandet ligger en enorm tillfredsställelse och glädje som leder till lust att skapa mer. När vi stannar av denna skaparglädje stannar vi av våra liv. Något som många av oss gör på grund av att vi inte orkar. Vi har helt enkelt för mycket annat som jobb till exempel som tar upp vår tid. Många äldre lider också av att inte aktivera sitt skapande.

Ta tillbaka den feminina urkraften

Genom att jorda sig och få kontakt med Moder Jord igen får man kontakt med den feminina urkraften inom sig. Bara genom att vistas i naturen eller stå och hålla om ett träd får man kontakt med urkraften. Men det gäller att göra det kontinuerligt, det räcker inte att bara göra det en eller två gånger. Man kan också jorda sig genom att visualisera att man har rötter ner i jorden precis som ett träd. Genom rötterna drar man sedan upp energin från jordens mitt upp i den fysiska kroppen.

Den feminina kraften kan tyckas skör men är i själva verket en enorm urkraft.

Den feminina urkraften